Duurzaam Groeien Scan ProMobility

Op basis van de antwoorden van Jochem van der Burg

Persoonlijk adviesrapport

Alsjeblieft: jouw unieke adviesrapport! Dit rapport gaat je helpen om jouw organisatie naar de volgende groeifase te brengen. Vergelijk je organisatie eens met een fonkelnieuwe bolide: je wil graag een eerste blik onder de motorkap, zien hoe alles werkt. Dit rapport geeft je die eerste blik. Het is een eerste stap naar duurzame groei dankzij deze inzichten en tips!

Dit rapport gaat in op de 6 belangrijkste onderdelen van de ‘motor’ die jullie organisatie aandrijft, 6 aandachtsgebieden waar jij je op kunt richten. Je ziet in één oogopslag waar de grootste verbeterkansen zitten. Het is precies deze blik onder de motorkap die jouw organisatie ècht wendbaar maakt en duurzame groei helpt realiseren.

De opbouw van het rapport

The Value Office is er van overtuigd dat (datagedreven) transparantie en wendbaarheid randvoorwaarden zijn om de organisatie duurzaam door te ontwikkelen. Aan de rechterkant van dit rapport vind je de overall score van jouw afdeling of organisatie. Hoe hoger de score, hoe beter de kans om duurzaam succesvol te zijn en te blijven.

Dit rapport start met een korte toelichting op de fase waarin de organisatie zich nu bevindt. Daarna bekijken we hoe jullie de volgende groeifase kunnen bereiken.

Voor ieder onderwerp – de spreekwoordelijke motoronderdelen – zie je een korte toelichting met bijbehorend advies. Hier kun je gelijk zelf al mee aan de slag: dé brandstof voor verandering van jouw organisatie.

Zakelijke dienstverlening

Hoewel de zakelijke dienstverlening in 2021 een duidelijke groei liet zien blijven de uitdagingen de komende tijd groot. Covid stop niet op 1 januari 2022. Klantbehoeften en benaderingswijzen veranderen en personeelstekorten drukken zwaar op de sectoren binnen de branche.

Grote uitdagingen brengen ook grote kansen met zich mee. Zo worden bijvoorbeeld de mogelijkheden van digitalisering nog onderbenut voor het opvangen van personeelstekorten en het efficiënter inrichten van de bedrijfsvoering. Dit terwijl de klanten zich steeds meer én op verschillende wijze oriënteren. Hierbij speelt het bieden van gemak een steeds grotere rol – naast prijs en keuze. Het aanwezig zijn op en samenwerken met bestaande en opkomende platforms vergroten je kansen om te onderscheiden.

Buzzwords als automatisering, Lean en Agile vliegen je dagelijks om de oren. Maar hoe pak je dit aan? Waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat het geen buzzword blijft, maar écht bijdraagt aan efficiëntie-slagen? En hoe meet je dat? Door de transparantie en wendbaarheid van jouw organisatie te vergroten zorg je ervoor dat je duurzaam kunt blijven groeien en je concurrenten voorblijft.

Transparantie

Zeer transparant

Wendbaarheid

Ruim voldoende wendbaar

Organisatie

Groeifase

De crisis waar je in terecht komt aan het einde van de organisatiefase noem je ook wel de zelfbesturingscrisis. Om de groei vast te houden is het zaak om te organiseren en te structureren. Dit kun je doen door een organisatiestructuur door te voeren die duidelijk het product of de dienst die je levert scheidt van proces- en randzaken en de kennis die dat met zich mee brengt. Daarbij hoort dat je deze zaken gaat delegeren bij andere medewerkers / managers, zodat jij je kunt focussen op de groei.

Strategie en doelen

Transparantie

Wat een goede start! Door zaken beschreven te hebben is het mogelijk om richting te geven en keuzes te maken. Door medewerkers mee te nemen in de missie, visie en strategie ontstaat betrokkenheid. Door deze betrokkenheid zijn medewerkers meer geneigd om mee te denken en bij te dragen aan de realisatie van de doelen. Als dit je goed af gaat ben je zeker toe aan de volgende stap. Ons advies is om de doelen concreet en meetbaar te maken, deze transparantie zorgt ervoor dat je de voortgang periodiek kan bijhouden.

Wendbaarheid

Een periodieke analyse is al super. Ons advies is om dit als gewenning in te bouwen, gewenning om de voortgang te analyseren, zodat je nóg sneller bij kan sturen en van richting kan veranderen. Dit maakt de organisatie nóg wendbaarder en klaar voor continue verandering, verandering is immers de enige constante in de huidige markt waar klanten veel van je vragen.

Klanten

Transparantie

Wat goed dat je pro-actief en gerichte vragen stelt om jouw producten en densten te verbeteren. Is het je ook al gelukt om deze data te structureren en hier trends uit te destilleren?

Wendbaarheid

Je klanten hebben de moeite genomen om je waardevolle klantfeedback te geven, ga je hier nu niks mee doen? Door deze te gaan gebruiken sluit je jouw product of dienst aan bij de actuele klantwensen en kan je je onderscheiden ten opzichte van de concurrent!

Mensen

Transparantie

Zorg dat het voor íedereen duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is in de organisatie! Iedereen draagt immers een steentje bij aan het succes. Dit kun je doen door het op een goede én leuke manier te delen, bijvoorbeeld door een organisatiestructuur te maken of een drijfveren test af te nemen met de hele groep. Hierdoor kan je je organisatie efficienter en effectiever inrichten. Wellicht blijven er nu wel belangrijke taken onderbelicht?

Wendbaarheid

Het lijkt erop dat alle ingredienten er zijn om medewerkers maximaal te laten bijdragen aan het behalen van de successen van de organsatie! Je hebt een grote kans dat je hiermee de aansluiting op de ontwikkelingen in de markt weet vast te houden. De omstandigheden kunnen in een snel tempo veranderen. Het is dus zaal om conitnue bezig te blijven met de tevredenheid van de medewerkers om tijdig op belangrijke verbeterkansen te acteren!

Processen

Transparantie

Het lijkt erop dat de basis staat om je organisatie snel en slim ( (o.a. met lagere kosten) te laten groeien. Goed beschreven processen zijn randvoorwaardelijk om te standaardiseren waar nodig, helpen om (nieuwe) medewerkers snel op weg te helpen én stellen je in staat om gericht je product of dienst te verbeteren.

Wendbaarheid

De wereld om een organisatie heen verandert continue, denk aan technische ontwikkelingen, regelgeving of de klantvraag. Ons advies is kijk hoe je hier continue aandacht aan zou kunnen geven. Door de processen zo snel mogelijk up to date te maken zorg je dat je product of dienst mee gaat met de verandering. En dít zorgt ervoor dat de kans op succes vele male hoger is dan dat van je concurrenten! Plan een gratis afspraak in om hier nóg meer groeipotentie uit te halen!

Rapportages

Transparantie

Vandaag de dag is data onwijs belangrijk. Rapportages op basis van data zijn overal te vinden, denk bijvoorbeeld aan je energieverbruik, je dataverbruik of de schoolrapporten van de kids! Zo ook voor jouw organisatie! Als rapportages maandelijks worden opgesteld en geanalyseerd bestaat de kans dat je concurrenten eerder beschikken over relevante informatie om een koerswijziging te realiseren. Het advies is heel concreet deze inzichten regelmatig te bespreken met een groep medewerkers binnen je organisatie, om tot nóg betere ideeen te komen en de koerswijziging sneller realiseren.

Wendbaarheid

Los van het feit dat je nu over voldoende data beschikt om je organisatie te besturen. Het draait allemaal om frequentie en daarop acteren. Het lijkt erop dat je verandering al baseert op data, fact-based is, op die manier is jouw onderscheidend vermogen waarschijnlijk groter ten opzichte van veel concurrenten. Regeren is vooruitzien! Heb je er wel eens aan gedacht om de resultaten naar aanleiding van een verandering te meten, levert het écht zo veel op als je van tevoren had gedacht? Of heb je er wel eens over nagedacht om specifieke tools in te zetten of zaken uit te besteden? Of écht te meten waar je grote kostenbesparing kunt realiseren?

Digitalisering

Transparantie

Nu de organisatie veel gedigitaliseerd heeft is het tijd voor de volgende stap. In deze tijd verwachten klanten en medewerkers dat de organisatie de dienstverlening digitaal ondersteunt. Maar zeker gelet op de toekomstige klanten, zoals de generaties Millenials en GenZ. Als ook de moderne bedrijven waar je wellicht mee wilt samenwerken. Ze verwachten allemaal naast digitale dienstverlening ontzorgt te worden en snel of liefst ‘on demand’ service.

Wendbaarheid

Naast digitalisering is automatisering ook een belangrijke factor om snelheid te kunnen maken. Door automatisering wordt het bedrijf in staat gesteld om veranderingen nóg sneller en kostenefficienter kan veranderen. Hierdoor kan je de blijvend laten aansluiten op de veranderende klantwens. En is jouw kans op succes hoger als dat van je concurrenten!

Maak de volgende stap

Natuurlijk helpen wij je graag verder. Door samen aan de slag te gaan met de kansen die er liggen voor jouw organisatie. Bekijk de reviews op onze site om over de ervaringen te lezen van organisaties die je voorgingen.

Nieuwsgierig geworden? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Boek deze hier direct in of via de button in je mail of bezoek onze site.

 

The Value Office, dé brandstof voor jouw continue groei!
Copyright The Value Office 2022

 

GET IN TOUCH

Stel ons gerust een vraag of maak direct een afspraak.
Always happy to help!

Algemeen

Martin Vennix

Wanda Streefkerk

Go to Top